گزارش فراز برج؛

دولت ها حتی در آمریکا هم برای حل بحران مسکن خانه می سازند

دولت ها حتی در آمریکا هم برای حل بحران مسکن خانه می سازند به گزارش فراز برج، در حالی نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا وعده ساخت ۳ میلیون مسکن را داده است که در رویکرد اقتصادی لیبرال آمریکا قیمت یک کالا یا خدمات در بازار از راه عرضه و تقاضا تعیین می شود.



به گزارش فراز برج به نقل از مهر ساخت ۳ میلیون مسکن در مدت چهار ساله ریاست جمهوری، وعده انتخاباتی آشنایی برای ما ایرانیان است. اما اینبار این وعده نه از جانب نامزد انتخابات ریاست جهوری ایران بلکه، از جانب کاملا هریس نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفته شده است. وعده ساخت مسکن از جانب دولت در نشست های تبلیغاتی کشوری گفته شده است که اقتصاد لیبرال و بازار آزاد دارد. به عقیده کارشناسان این مبادرت به معنای آن است که برای سیاستمداران امریکایی هم بازار مسکن سوای دیگر بازارهای اقتصادی می باشد و کنترل آن در این کشور، علیرغم آن که طلایه دار اجرای بازار آزادند، بر عهده دولت‎ است. به بیان دیگر، مسکن حوزه ای نیست که بتوان آنرا رها کرد تا بازار به آن شکل دهد. به عقیده کارشناس های این حوزه، چون مسکن یکی از حقوق اولیه هر فردی است و افراد بی خانمان توان تهیه آنرا ندارند، در نتیجه دولت ها برای ایجاد تعادل در بازار عرضه و تقاضا دخالت می کنند.
ساخت ۳ میلیون مسکن توسط دولت آمریکا برای خانه اولی ها
اواخر هفته گذشته درست در ۱۷ آگوست خبرگزاری رویترز در گزارشی که ناندیتا بوز و جف میسون با عنوان «هریس متعهد می شود که با هزینه ها روبرو شود، خانه بسازد، مالیات ها را کاهش دهد» ادعا کردند، کاملا هریس در عرضه برنامه های انتخاباتی خود می خواهد، وعده ساخت ۳ میلیون مسکن را بدهد. چند روز بعد، کاملا هریس رقیب دونالد ترامپ در نشست انتخاباتی شهر کارولینای شمالی، پس از اینکه به سیاست های اقتصادی نامزد جمهوری خواه حمله کرد. وعده ساخت سه میلیون مسکن را اعلام نمود. حتی برنامه های اقتصادی هریس در حوزه مسکن با ساخت ۳ میلیون خانه برای خانه اولی ها، خلاصه نشد. عرضه تسهیلات ۲۵ هزار دلاری برای ساخت مسکن تحت عنوان «پیش پرداخت برای خانه اولی ها» و مشوق های مالیاتی از دیگر وعده های نامزد این دوره حزب دموکرات بود. همچنین، او قصد داردکمک های اجاره خانه را گسترش دهد، تثبیت قیمت اجاره را ممنوع کند و شرکتهای وال استریت را از خرید خانه به شکل عمده منع کند.
همه این وعده ها به دلیل بحران مسکن بهار سال جاری در ایالت متحده آمریکا است. این بحران به شکلی تعادل عرضه و تقاضا را در بازار مسکن از بین برده و امروز دولت برای برگرداندن تعادل به این بازار، این وعده ها را می دهد. البته جمهوری خواه ها ساکت ننشسته اند و این وعده ها را پوپولیستی می دانند. این ها درحالی است که اقتصاد کشور ایالات متحده آمریکا، لیبرالی است و بازار آزاد در این کشور نقش مهمی دارد. به بیان دیگر، زمانیکه بازار آزاد در یک کشور اجرایی می شود. قیمت یک کالا یا خدمات از راه عرضه و تقاضا تعیین می شود و دولت در آن نقشی ندارد. محمدصالح شکوهی بیدهندی کارشناس مسکن در اینباره اظهار داشت: «کشورهای لیبرال غربی برای حوزه مسکن و زمین اعتقادی به بازار آزاد ندارند و تنها برای پیشگیری از سرمایه ای شدن این کالا، از ابزارهای مالیاتی استفاده می نمایند. حتی در این کشورها هم سیاست های اقتصادی بازار مسکن به شکلی است که دولت در آن دخالت دارد.»
همه دولت ها برای ساخت مسکن افراد کم توان اقتصادی متعهد هستند
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت در رابطه با چرایی دخالت دولت در حوزه مسکن اظهار نمود: «به علت آن که یکی از حقوق اولیه هر فرد تهیه مسکن می باشد و افراد بی خانمان توان تهیه مسکن را ندارند. دولت ها خویش را برای ورود به این حوزه و تأمین مسکن، متعهد می دانند. پس سازوکار بازار به تنهایی توان رفع نیاز مسکن در این کشورها را ندارد. بنابراین، دولت باید از افراد بی سرپرست، بی خانمان و حتی بد مسکن، حمایت لازم را داشته باشد. کشورهای غربی برای حوزه مسکن و زمین برخلاف آن چه توسط منشورهای بین المللی که برای کشورهایی مانند ایران صادر می کنند، به دخالت دولت در این عرصه اعتقاد دارند.» وعده های انتخاباتی کاملا هریس نشان می دهد، حتی در کشوری که اقتصاد خویش را برپایه بازار آزاد بنا کرده هم برای کنترل بحران قیمت مسکن، عرضه و تقاضای درست و در نتیجه رسیدن به تعادل، دخالت دولت نیاز است.
این درحالی است که بعضی از کارشناس های مسکن در ایران با تبعیت از اقتصاد لیبرال و بازار آزاد، معتقد به دخالت دولت در حوزه مسکن و تولید آن نیستند. شکوهی بیدهندی در این خصوص بیان نمود: «این تصور در ایران وجود دارد که دولت در نظام های اقتصادی لیبرال دخالتی در هیچ حوزه ای نباید داشته باشد. این یک نگاه و تصور اشتباه است. در نظام های اقتصادی لیبرال و سرمایه داری دولت ها در جاهایی که شکست بازار وجود دارد، دخالتی ندارند. پس این تصور افراد در ایران تنها برای این بخش از اقتصاد معقول است. اما در حوزه مسکن حتی در نظام های اقتصادی لیبرال و سرمایه داری هم مداخله دولت ضروری می باشد. همچنین، در کنار مداخله دولت برای تأمین مسکن در کشورهای لیبرال، مداخله های مالیاتی هم سالهای زیادی است که وجود دارد. به بیان دیگر، در سرمایه دارترین کشورهای جهان انواع مالیات برای تبدیل نشدن زمین و مسکن به کالای سرمایه ای هم وجود دارد.»


منبع:

1403/06/17
12:33:16
5.0 از 5
81
تگهای خبر: ابزار , اجاره , اقتصاد , تسهیلات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان